16 C
Petrel
lunes, 6, mayo, 2024
spot_img

De vacacions

De vacacions

«El més d’agost va proporcionar a la vila, ampla, callada i ensopida, una commoció d’aquelles que solen donar-se de tard en tard.» (Enric Valor, Sense la terra promesa).


Des que ha entrat l’estiu diversos col·lectius han començat a fer vacances: els escolars i estudiants, els treballadors públics, el professorat, algunes empreses… El moment vacacional àlgid, no obstant, arriba en els primers dies d’agost, si més no al rogle on vivim. Sense risc d’equivocar-me puc assegurar que la “gran vacació” ciutadana a Petrer se situa en les tres setmanes centrals d’agost. Llavors tot es paralitza. No sempre, però, ha sigut així al nostre poble.

Em remuntaré a un poc més de mig segle arrere. En el món de la indústria sabatera —el gran monocultiu del territori— el període de descans a principis dels seixanta se situava entre el 18 de juliol, dia de la sangonosa paga extra de l’Alzamiento Nacional del Generalísimo i les festivitats de Sant Jaume i Santa Anna (25 i 26 de juliol). La gent descansava i sovint passaven en cuadrelles familiars uns quants dies en cases de camp, coves o, segons avançava la dècada, prop de la mar en apartaments o càmpings.

El període va anar incrementant-se fins arribar als quinze dies! En les vespres de la democràcia començà a funcionar això del mes vacacional. Habitualment un mes curtet, de tres setmanes. Després es traslladaren a l’agost. I en eixes estem.

Ara viatgem més, alguns passen llargs períodes a la vora de la mar o a la caseta de camp i altres, molts, ens “avorrim” a casa. Mireu, si no, la meua sèrie d’articles dedicats a les “avorrides vacances” d’agost de 2009 en el Petreraldia.com : només cal entrar al web i escriure això, avorrides vacances.

Bé, felices —divertides o avorrides— vacacions. Sempre, sempre ben merescudes.

otras noticias

siguenos en

6,456FansMe gusta
1,751SeguidoresSeguir
1,047SeguidoresSeguir
- Anuncio-spot_img
- Anuncio-spot_img
- Anuncio-spot_img

LO MÁS LEIDO