22.5 C
Petrel
viernes, 17, mayo, 2024
spot_img

On estava la FAPA “Paco Mollà” quan governava el PP?

On estava la FAPA “Paco Mollà” quan governava el PP?

Des de Compromís Petrer assistim amb certa sorpresa com una associació que aglutina a diferents AMPAS de la població es posiciona clarament darrere dels arguments del Partit Popular, en unes declaracions que destrueixen qualsevol senyal d’independència i objectivitat que poguera tenir. Ho fa a més compareixent per a repetir les mateixes mentides del Partit Popular, que ha governat durant més de 20 anys amb el resultat que tots i totes sabem, també ací a Petrer. 

Inquiets per aquesta “eixida de l’armari”, i ara situats al costat del PP, ens preguntem on estava la FAPA local quan des del Govern el PP acomiadava a més de 4000 docents, tancava línies i col·legis sencers, deixava les infraestructures educatives amb un forat de mil milions o augmentava la ràtio en les aules empitjorant considerablement  la qualitat educativa. No semblava la FAPA massa preocupada. No obstant açò si sembla merèixer per als responsables de la FAPA una roda de premsa per a criticar el nou pla lingüistic i seguir ampliant el sectarisme i la fòbia del PP cap al valencià. 
Com tothom sap, els pares i mares estan representats en els Consells Escolars.

Manifestar que “els pares no poden decidir res” és tirar per terra la participació dels pares i mares que, de manera voluntària i amb una motivació més que justificada, participen directament en les decisions que adopten els centres. Els pares i mares decideixen amb el seu vot, i decir el contrari és directament mentir i menysprear el seu paper en la vida diària dels centres educatius.  
Per un altre costat entenem que el posicionament de la FAPA en contra del pla lingüístic de la Consellería és un posicionament polític particular. I al mateix temps sembla contradictori trobar a faltar la participació de pares i mares sense que la propia FAPA haja consensuat, o almenys consultat entre els socis de les AMPAS, l’oposició al Decret de Plurilingüisme de la qual fan gala.

Ens preguntem què drets bàsics reivindica la FAPA Paco Mollà en una població on un percentatge considerable de veïns i veïnes utilitza el valencià com a llengua vehícular. Les manifestacions de la FAPA demostren, des del nostre punt de vista, una actitud que si bé és legítima, els converteix en amplificador dels arguments que ara mateix abandera la dreta per a evitar, al preu que siga, que els xiquets i xiquetes de la població aprenguen l´idioma oficial. Una federació d’AMPAS que navega a contra corrent dels centres públics que han triat avançar, una federació que recolza la regressió en l’aprenentatge d’idiomes, cap a on ens porta?

otras noticias

siguenos en

6,503FansMe gusta
1,775SeguidoresSeguir
1,047SeguidoresSeguir
- Anuncio-spot_img
- Anuncio-spot_img
- Anuncio-spot_img

LO MÁS LEIDO