12.9 C
Petrel
sábado, 27, abril, 2024
spot_img

Presentació-performance literària del llibre “Maleïts feixistes”

La publicació reivindica la vida i les lluites de les dones rurals

El professor i escriptor d’Elx, José Antonio Quesada Coves, presenta el llibre “Maleïts feixistes” a la seu de l’Ateneu Republicà de Petrer

La Coordinadora per la llengua Terres de Vinalopó – Escola Valenciana i l’Ateneu Republicà de Petrer han organitzat la presentació-performance literària Maleïts feixistes, amb el professor i escriptor d’Elx José Antonio Quesada Coves, el proper dijous, 18 de novembre, a les 20:00 hores, a l’Ateneu de Petrer (Passeig de l’Esplanada, 9).

Per mitjà de la lectura dramatitzada del llibre, l’acte reivindicarà la memòria de les defensores de la terra, la cultura i la llengua pròpies, la llibertat… en els dies previs a la commemoració de Dia Internacional d’Eliminació de la Violència contra les Dones.

Maleïts feixistes és un relat de lluita, supervivència i justícia social, que mostra alguns dels problemes més rellevants de la nostra societat. L’autor conta la història de la iaia Maria, una llauradora comunista del Vinalopó, supervivent de la Guerra Civil i la dictadura franquista, per a vindicar la vida i les lluites de les persones grans del territori, especialment les dones rurals, a més d’uns paisatges, costums, sabers i formes de vida en extinció.

José Antonio Quesada Coves (Elx, 1980) és llicenciat en Història i professor de Secundària. Ha estudiat a la Escuela de Escritores de Madrid, a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès i és membre de la Asociación Literaria y Cultural Escritores en su Tinta. Uneix dues de les seues passions impartint tallers d’escriptura creativa entre la joventut.Té dues novel·les publicades: El tren de los sueños rotos (Unoeditorial, 2014) i El último rey de África (Letrame, 2017). Maleïts feixistes és la seua primera obra en valencià.

otras noticias

siguenos en

6,400FansMe gusta
1,733SeguidoresSeguir
1,047SeguidoresSeguir
- Anuncio-spot_img
- Anuncio-spot_img

LO MÁS LEIDO