16.7 C
Petrel
jueves, 25, abril, 2024
spot_img

Salvem el «Coyote»

LA RELLA DAMUNT ELS RECORDS

Vicent Brotons Rico / El meu currículum d’aficionat als dibuixos animats va començar amb Don Gato, el líder “pandillero” de Manhattan. També tingueren la meu simpatia el “Pato Lucas”, Bugs Bunny (el Conill de la Sort), el gat Silvestre i el Piolín i en un lloc estel·lar el Correcaminos i el meu admirat Coyote.

N’hi molts més, però estos marcaren la meua primera infantesa de la memòria. Vaig ser —ho soc encara— un fervent seguidor del Coiot —Wilie E. Coyote— i del Correcamins. El coiot real és un cànid més petit que el llop que viu al centre i al nord d’Amèrica; el Correcamins, l’altre personatge, és un ocell de la família dels cucuts de curta volada i gran corredor.

Aquells dibuixos animats els veia i els patia morbosament. Jo soc un “forofo” del Coyote. De menut em fotia molt que perdera sempre en el seu afany de caçar aquell plumífer estúpid amb menys carn que una puça i que només feia que córrer i emetre un insuportable so: “mic, mic!”.

El primíssim cànid marró que vivia al desert i passava més fam que un mestre d’escola, estava obsessionat per caçar aquell pardal imbècil que recorria el desert corrent. El caçador activava tota la seua “enorme astúcia” però no li servia de res: parava trampes, comprava artefactes per correspondència —en els anys seixanta encara no existia Amazon—, que muntava amb paciència infinita, preparava explosius contundents, creava artificis per enganyar el Correcaminos i fracassava sempre, sempre. El pardalot esquàlid corria i corria i es perdia en l’horitzó. Sovint tots els muntatge es tornaven en contra del mateix Coyote: li esclataven els explosius als morros o queia en les seues pròpies trampes.

Em feia i em fa molta pena. Pense en el Coyote  i pense en els emprenedors, eixos pobres ingenus que són enganyats descarnadament pels aparells propagandístics de l’Estat ultralliberal. El Correcaminos és la mentida inalcançable. Quins malparits hauran inventats eixe emplomat que només fa que córrer? No serà que el món és per als babaus que corren i corren sense anar a cap lloc? Els runners?

otras noticias

siguenos en

6,399FansMe gusta
1,729SeguidoresSeguir
1,047SeguidoresSeguir
- Anuncio-spot_img
- Anuncio-spot_img

LO MÁS LEIDO