9.3 C
Petrel
jueves, 25, abril, 2024
spot_img

Petrer s´adhereix a la commemoració de l´Any Fuster

Un concurs literari, una exposició de carrer i una xarrada centren l’homenatge de les Valls del Vinalopó a l’escriptor, pensador i referent de la cultura valenciana

Commemoració de l’Any Joan Fuster amb diverses activitats al Fondó de les Neus, Petrer i el Pinós

Nota de premsa / L’any 2022 va ser declarat l’Any Joan Fuster per a celebrar el centenari del naixement d’aquest escriptor, pensador i referent de la cultura valenciana. Per a commemorar aquesta efemèride, la Coordinadora per la llengua Terres del Vinalopó – Escola Valenciana, amb la col·laboració d’altres col·lectius i entitats, ha organitzat una sèrie d’activitats entre octubre i desembre de 2022 a la comarca de les Valls del Vinalopó.

Entre les activitats, hi trobem el Concurs literari d’aforismes del Vinalopó, adreçat a l’alumnat de Secundària, Batxillerat, Graus Formatius i FPA de les comarques de l’Alt Vinalopó i el Vinalopó Mitjà, amb la col·laboració de Bromera. El termini per a la presentació d’originals acaba el 30 de novembre. Els treballs s’exposaran a la biblioteca municipal Maxi Banegas del Pinós al desembre i els premis es lliuraran en el marc de la XXV Trobada d’Escoles en Valencià, al 2023.

D’una altra banda, la programació acull l’exposició de carrer Aforismes fusterians, un projecte de la biblioteca municipal Francesc de Paula Momblanch i l’IES Serra de Mariola, de Muro, materialitzat en 27 pancartes per a penjar als balcons.

“Acostar aquesta iniciativa a la nostra comarca significa, a més de compartir el treball creatiu i cooperatiu de la comunitat de Muro, la possibilitat de crear i mantindre lligams amb altres territoris i entitats veïnes, així com popularitzar la cultura i els sabers mentre lluïm els nostres carrers”, informen des de la CPL Terres del Vinalopó – Escola Valenciana.

L’exposició estarà instal·lada a la Plaça Major del Fondó de les Neus del 7 al 18 d’octubre; al carrer Rector Bartolomé Muñoz i la Plaça de Dalt de Petrer, del 17 al 6 de novembre; i des de la Plaça de l’Ajuntament fins al carrer Joan Fuster del Pinós, del 7 al 28 de novembre.

Per últim, hi figura la xarrada “Joan Fuster: els llibres i la vida” a càrrec del professor de la Universitat d’Alacant Joan Borja, que tindrà lloc el divendres 18 de novembre, a les 19.00 hores, al Centre Cultural del Pinós.

otras noticias

siguenos en

6,400FansMe gusta
1,729SeguidoresSeguir
1,047SeguidoresSeguir
- Anuncio-spot_img
- Anuncio-spot_img

LO MÁS LEIDO