10.6 C
Petrel
jueves, 25, abril, 2024
spot_img

Ràdio Petrer, Ràdio Monòver i Radio Pinoso participen en la difusió del projecte “Un país de històries”

Es tracta d’un projecte de l’activista d’Escola Valenciana, Enric Ramiro Roca, amb el que col·laboren les ràdios municipals de les Valls del Vinalopó per a promoure la cultura popular valenciana

Les ràdios municipals de la comarca de les Valls del Vinalopó, Ràdio Petrer, Ràdio Monòver i Radio Pinoso, han encetat la temporada 2022-2023 amb un nou espai per a promoure la cultura popular valenciana, facilitat per la Coordinadora per la Llengua Terres del Vinalopó – Escola Valenciana. Es tracta del projecte “Un país d’històries”, de l’activista Enric Ramiro Roca i la Universitat Jaume I de Castelló.

Aquesta cita radiofònica, de periodicitat setmanal, acollirà 70 microrelats d’uns 5 minuts de duració cadascú, amb històries populars, de cultures i tradicions diverses, i reflexions per tal de mostrar i estimar les variants dels parlars valencians i les seues diferents diccions, conéixer millor el País Valencià mitjançant de les seues poblacions i comarques, i valorar el nostre patrimoni material i immaterial. Els relats han estat gravats per més d’un centenar persones de totes les comarques valencianes, de les quals una vintena són nouvingudes.

“El projecte compta amb la participació nombroses i diverses col·laboracions, totes desinteressades i amb molta il·lusió”, explica Enric Ramiro Roca. A més a més, l’autor destaca els valors pedagògics, lingüístics, patrimonials i culturals d’aquesta proposta tan participativa, oberta i col·laborativa, inspirada en el seu llibre Un pais d’històries. Aproximació literària a la geografia del Pais Valencià, editat pel Servei de Publicacions de la Universitat Jaume I de Castelló.

Un bon grapat d’emissores dels Països Catalans acullen la iniciativa, en diferents formats i periodicitats, per exemple: VOX-UJI de Castelló, Ràdio Occitània de Tolosa del Llenguadoc, À Punt Mèdia-Xarxa d’Emissores Municipals Valencianes, Ràdio UMH, Ona Mediterrània de Palma de Mallorca, Ràdio la Llosa, Ràdio Ibi, Ràdio Alginet, Ràdio Riba-roja, Ràdio Cullera, Ràdio Formentar i el canal de YouTube d’Escola Valenciana.

EMISSIONS

Les emissions a les Valls del Vinalopó d’”Un país d’històries” han començat entre els mesos d’octubre i novembre. Estan programades de la següent manera: Ràdio Monòver, dimecres, a les 9.30 hores; Ràdio Petrer, dijous, a les 13.00 hores; i Radio Pinós, divendres, a les 11.30 hores.

Aquesta col·laboració ha estat possible gràcies al personal tècnic i polític de les regidories de Cultura i Mitjans de Comunicació de l’Ajuntament del Pinós, la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Petrer i les regidories de Cultura, Normalització Lingüística i Mitjans de Comunicació de l’Ajuntament de Monòver.

otras noticias

siguenos en

6,399FansMe gusta
1,729SeguidoresSeguir
1,047SeguidoresSeguir
- Anuncio-spot_img
- Anuncio-spot_img

LO MÁS LEIDO