15.9 C
Petrel
domingo, 19, mayo, 2024
spot_img

Candidatures municipalistes, exemple i experiència de gestió determinants per al canvi

Candidatures municipalistes, exemple i experiència de gestió determinants per al canvi

A Madrid, a Barcelona, a Cadis, a Alacant o a Callosa del Segura, per nomenar algunes, les candidatures d’unitat popular, exemple de confluència i unitat, porten un any governant. També en milers de ciutats per tot l’estat tenim presència determinant ja siga des de l’oposició o recolzant governs del canvi.

Hem complit un any demostrant que la democràcia, la transparència i el rescat ciutadà no són paraules buides, sinó que són potents eines polítiques beneficioses per a les famílies. A més, tot el contrari al que ens intenten vendre des dels partits del règim, els deutes s’estan reduint i s’està sent més eficaç.

Ja no val açò que som unes aventureres. Sabem el que estem fent i ho estem fent bé. A Petrer, on sóc regidora, facilitem el govern tripartit. Allí la nostra candidatura s’ha caracteritzat per fer una oposició propositiva, hem treballat per a construir i açò ha donat els seus fruits. Des de la nostra irrupció, fa un any, no ha parat un degoteig constant de famílies que no tenen cap tipus de salari, que no tenen alternativa habitacional, que no poden viure dignament i que demanen auxili de manera desesperada.

És la cara més amarga d’aquesta crisi/estafa. Per la seua banda els partits del règim, com el PP local, s’han caracteritzat a negar de manera sistemàtica i amb tota la barra que existisca aquesta greu emergència social. Una de les nostres primeres propostes, per tant, va ser garantir aquests drets i pal·liar l’impacte de la crisi sobre les famílies més vulnerables apostant per uns Serveis Socials que donaren resposta a les necessitats reals de la gent. Açò significava més finançament i professionals.

Al mateix temps es va aprovar en ple la constitució de la Comisión Municipal de Vivenda per a les famílies afectades pels desnonaments i per la impossibilitat d’accés a un habitatge digne. Un fet històric doncs s’ha aconseguit que la institució municipal engegara polítiques municipals en matèria d’habitatge assumint així una demanda social. Les candidatures d’unitat popular hem sigut pioneres en propostes i mecanismes de control i fiscalització amb mesures per a ampliar la transparència i acabar amb la corrupció.

 En matèria de participació s’estan activant processos per a delegar el poder a la gent, amb un nous reglaments de participació, en els quals s’inclou no solament la capacitat d’articular i construir teixit social sinó que s’aporten eines perquè la ciutadania no organitzada tinga també capacitat de decisió directa.

Estem marcant el camí però necessitem un govern estatal que retorne la capacitat de decisió i no ofegue als municipis com fa l’actual «llei Montoro» que obliga a prioritzar el pagament del deute a les entitats bancàries, a poder ampliar les partides de les regidories per a millorar els serveis.

Les candidatures i els governs municipals necessitem un aliat en el Congrés que ens recolze. Necessitem diputats i diputades que tinguen present el treball als ajuntaments. I ho anem a aconseguir. S’ha acabar a triar entre governs dolents i menys dolents. Ara podem triar governs sense corrupció i honests que es basen en el treball i l’experiència del nou municipalisme per aprofundir en processos constituents. S’acosta la victòria de la gent.

Artículo anterior
Artículo siguiente

otras noticias

siguenos en

6,517FansMe gusta
1,781SeguidoresSeguir
1,047SeguidoresSeguir
- Anuncio-spot_img
- Anuncio-spot_img
- Anuncio-spot_img

LO MÁS LEIDO