12.6 C
Petrel
miércoles, 8, mayo, 2024
spot_img

El patge dels Reis d’Orient: un somni

El patge dels Reis d’Orient: un somni

Durant l’adolescència, segurament com a seqüela de la meua infància —atés el meu “fervor monàrquic” pels Reis Mags—, quan arribàvem estes dates nadalenques somiava de manera recurrent que era un patge de Ses Majestats Orientals. Em veia acompanyant-los pel carrers de Petrer amb un preciós turbant, una túnica i una lluminosa torxa.

En els meus somnis pujava de categoria i de ser un simple patge passava a ser una mena de cap dels patges que en reclutava, anava a València a buscar les millors vestimentes en basars orientals i ajudava en els preparatius de les cavalcades. Igual participava en les sessions de maquillatge, dirigida amb mestria per un expert barber reial, que llogava buguis, una mena de cotxes descapotables, perquè entraren el reis a Petrer de manera original i moderna. Altres voltes, ajudava al trasllat de les carrosses que passejarien esplendorosament els monarques orientals pels nostres il·luminats carrers.

Fins i tot recorde que en una d’aquelles festes oníriques vaig caure i tot d’un tractor: “¡Pa haberse matao!”, com va dir algú. Per això, quan després de fer soroll amb les cassoles i pots, de fer sonar poderosa la caragola marina i rodar les falles amb els meu nets, a l’esplanada del castell i a la porta de casa, veig arribar la fastuosa cavalcada de la Nit de Reis no deixe de pensar en aquells somnis d’adolescent dels anys 70: Vicent, el patge reial.

Ara em ve al cap l’últim: jo mateix era el Rei Melcior, el de les barbes i els cabells blancs, i com a tal vaig fer un missatge de pau i felicitat als xiquets i xiquetes de Petrer i els vaig obsequiar amb milers de regals. És la màgia d’una nit; és la realitat feta somni o el somni fet realitat. Tant s’hi val!

otras noticias

siguenos en

6,455FansMe gusta
1,753SeguidoresSeguir
1,047SeguidoresSeguir
- Anuncio-spot_img
- Anuncio-spot_img
- Anuncio-spot_img

LO MÁS LEIDO