21.1 C
Petrel
sábado, 4, mayo, 2024
spot_img

Una altra «Nit de Sant Joan»

Una altra «Nit de Sant Joan»

Teclege esta “rella de records” a poques hores de la màgica Nit de San Joan, la de les fogueres solsticials, la dels encanteris i enamoraments, la que saluda el ja arribat estiu meteorològic amb revetles i coques; o rotllos amb gelat, com fem a Petrer. Sí, perquè, “Nosaltres el petrerins”, ja anticipàrem les fogueres estiuenques a la Nit de Sant Antoni, demostrant així la nostra antigor antropològica. Però no, no dissertaré sobre la dicotomia Sant Antoni/Sant Joan. Hui vos oferiré un paperet sobre “La Nit de Sant Joan”, el Musical —Oh yeah!—.

 Una enorme festa escènica que amb bona música, tan bella com alegre i divertida, em va permetre, en els inicis dels huitanta, viure la Nit de Sant Joan de la mà de l’extraordinari grup de teatre català “Dagoll Dagom”, a partir d’un text de Miquel Obiols i, sobretot, de les melodies i les lletres de l’inigualable, l’insuperable, l’insubornable senyor Jaume Sisa! Aquell espectacle, que vaig disfrutar en directe tres vegades —una en català, a Alacant; i dos en castellà, a Granada i Elda—, em va enamorar i impactar tant que, des de llavors, fa més de trenta-cinc anys, quan em ve de gust, em munte la meua particular Nit de Sant Joan: al juny o al novembre; faça calor o fred; ploga o bufe el vent; sol o en companyia… I esta és la meua invitació.

Lector, lectora, entra a Spotify, o qualsevol altra plataforma musical, clica “Nit de Sant Joan” i prepara’t per a l’espectacle sonor. Canta l’himne santjoaner, viu les aventures del Bombero Joan, fes de cabareter amb el Gran Jordiet, balla un “canto arrimao” amb “Te esperaré el domingo” , pega-li a la coca, marca’t un vals elegant o un rock & roll clàssic amb el Macari, deixat seduir pel “Follet Trapella”… «Doneu-me xampany, que és la nit més curta i el dia més llarg!».

otras noticias

siguenos en

6,443FansMe gusta
1,748SeguidoresSeguir
1,047SeguidoresSeguir
- Anuncio-spot_img
- Anuncio-spot_img

LO MÁS LEIDO