15.1 C
Petrel
viernes, 19, abril, 2024
spot_img

LA IMPORTÀNCIA DE REDUÏR

Educadores Ambientals de Petrer                                             

Hui des del servei d’educació ambiental, ens disposem a parlar sobre la regla de les 3R (Reduir, Reutilitzar i Reciclar). Aquesta va ser una iniciativa presentada en la cimera del G8 de 2004 amb l’objectiu de promoure uns hàbits més responsables amb el medi ambient. La necessitat d’avançar cap a un model productiu més sostenible basat en l’economia circular ha fet que aquesta regla evolucione, convertint-se en l’actualitat en la regla de les 7R que ara són Redissenyar, Reduir, Reutilitzar, Reparar, Renovar, Recuperar i Reciclar.

En aquest escarit article centrarem tota la nostra atenció en la primera de les R, la R de Reduir. El seu significat , la seua importància i què podem aconseguir aplicant aquesta R en el nostre dia a dia.

Reduir es pot definir com disminuir la quantitat, grandària, intensitat o importància d’una cosa; en el nostre cas vindria referit al fet que hauríem de disminuir la quantitat i el volum de les coses que consumim, i especialment qüestionar-nos la necessitat real de consumir-les o no, sobretot en el cas de coses, aliments envasats i objectes d’un sol ús, ja que per a fabricar-los és necessari la despesa de matèries primeres que provenen de la naturalesa que són recursos limitats.

En l’actualitat, la quantitat de productes de deixalla que generem a causa del consum d’aquesta tipus de productes és insostenible per al nostre planeta, a la velocitat que actualment es consumeixen, i encara que es pretén finalment reciclar totes les deixalles que generem, per a arribar a reciclar-los es requereixen processos de transformació dels materials en els quals és necessari el consum de recursos naturals com a energia o aigua.

Amb la R de Reduir es pretén un consum més eficient i sostenible en el temps, sobretot triant amb un criteri més sostenible amb el planeta, analitzant la necessitat real d’obtindre eixos productes i triant aquells que siguen reutilitzables, que no estiguen embolicats en excés, i que se’ls puga allargar la vida útil el màxim possible.

I nosaltres com a ciutadans i alhora com a consumidors, què podem fer per a aportar el nostre granet d’arena? Recordeu que tot gest és important i cada acció compta. Comprar productes que presenten la menor quantitat d’envasament possible i així després no seran residus que hàgem de reciclar. Intentar evitar el màxim possible el consum d’objectes i productes d’un sol ús, ja que així els podrem emprar diverses vegades i no aniran al fem a la primera oportunitat. Apostar pel consum local i productes de km 0, així a més de reactivar l’economia dels comerços més pròxims a la nostra zona, reduirem la despesa de recursos com la gasolina i les emissions de gasos contaminants. Fins al simple gest de portar al supermercat una llista de la compra i adquirir només els productes que siguen totalment necessaris farà que reduïm la compra innecessària de coses que realment ja tenim en el nostre rebost. Igualment important és portar la nostra pròpia bossa d’anar a comprar per a poder adquirir productes que no estiguen envasats i plastificats en excés. I per descomptat, no oblidar-nos d’accions com no encendre aires condicionats i calefaccions llevat que siga totalment necessari, substituir les bombetes de casa per unes que siguen el més eficients energèticament possibles i utilitzar transport públic o caminar quan ens siga possible. Així reduirem també el consum elèctric i d’energies no renovables.

Per a finalitzar, hauríem de tindre més en compte que l’acció de reduir està totalment lligada amb la resta de R´s i evitem en la mesura que siga possible generar deixalles que hagen de ser reciclats. El millor residu és aquell que no es genera.

L’equip d’educadors ambientals de Petrer voldríem tornar a recordar-vos que estem a la vostra disposició per a consultar i aclarir qualsevol qüestió referent a separació, ús de contenidors, compostatge, reciclatge etc. a través del correu dudas@petrercorazonecologico.es, del telèfon 655250326 i en la nostra oficina d’educació ambiental en la primera planta de la biblioteca pública Poeta Enrique Amat.

otras noticias

siguenos en

6,385FansMe gusta
1,713SeguidoresSeguir
1,047SeguidoresSeguir
- Anuncio-spot_img
- Anuncio-spot_img

LO MÁS LEIDO