18.1 C
Petrel
lunes, 6, mayo, 2024
spot_img

El procés de contractació del servei de parcs i jardins afavoreix a les multinacionals

El procés de contractació del servei de parcs i jardins afavoreix a les multinacionals

A més, denunciem que la decisió de no estudiar la municipalització del servei, proposat per Si-Podem, farà el que el servei mantinga un gran cost i es facilite el transvasament de diners públics de tots els contribuents, a l’empresa privada. Des de Si-Podem expliquen que iniciar el procediment de contractació del servei de Parcs i Jardins significa en la pràctica obrir el servei al negoci del capital privat internacional, ja que així ho obliga la nova legislació regulada a nivell europeu, reduint les possibilitats d’optar al servei les empreses locals, vertaderes generadores d’activitat econòmica a nivell municipal.

Per a aquesta formació, un exemple clar és el servei de gestió del Centre de Dia de Salinetes, que va ser adjudicat a l’empresa Aralia serveis Sanitaris, empresa estatal, lligada al GRUP BERGAR, empresa de construcció i inmobiliaria i en el qual participa la multinacional auditora Ernst and Yound. <Se ha dejado de potenciar el tejido empresarial local, desperdiciando la oportunidad de que el beneficio empresarial se quede en Petrer>, assegura Sergi Cremades.

Per a la formació morada, externalitzar o privatitzar un servei públic municipal té aquest risc, pots incloure clàusules sociolaborals i mediambientals per a potenciar l’accés a la xicoteta i mitja empresa, però la legislació s’imposa i està dissenyada perquè les grans empreses puguen traure profit. Des de Si-Podem Petrer denuncien que des de l’equip de govern s’ha fet cas omís les seues peticions d’estudi comparatiu del cost del servei. <Hasta la fecha no hemos recibido por parte de la concejalía de Servicios ningún estudio pormenorizado. Por lo que se concluye que nunca le ha interesado a la titular de esta Concejalía, ni al resto del equipo de gobierno, emprender la remunicipalización de servicios, tal y como están haciendo los verdaderos gobiernos municipales del cambio>, assenyala el regidor portaveu Sergi Cremades.

Cremades insisteix que la recuperació de serveis, és un tema central en la gestió municipal, ja que a mitjà termini les remunicipalizaciones generarien estalvis significatius al municipi, es potenciaria l’ocupació pública i es reduiria la possibilitat de negoci fraudulent per part de les empreses privades. A més, defensa que el control social milloraria la qualitat dels serveis i les condicions sociolaborals dels i les treballadores del mateix, ja que, segons ell, el seu objectiu últim no seria el benefici empresarial.

Aquest cap de setmana els regidors de Si-Podem han participat en una jornada al costat de l’alcalde de Cadis, José Mª González “Kichi”, el qual els va informar que l’Ajuntament de Cadis s’ha estalviat 300.000€ en la municipalització dels serveis sanitaris, salvament i socorrisme, i del de neteja de delegacions municipals .

 El Regidor de Si-Podem assegura que aqueixos tres-cents mil euros no anaven a parar a la xicoteta i mitja empresa de Cadis, <uno de los principales agentes económicos locales>, sinó a les mans de les gran fortunes com la de les Koplowitz. És açò un altre exemple més pel qual la formació de Podem a Petrer aposta decididament per les remunicipalitzacions de serveis públics.

otras noticias

siguenos en

6,450FansMe gusta
1,749SeguidoresSeguir
1,047SeguidoresSeguir
- Anuncio-spot_img
- Anuncio-spot_img

LO MÁS LEIDO