12.8 C
Petrel
viernes, 19, abril, 2024
spot_img

S’HA MORT ANTONIO, EL NANO

Això diuen. Tot i que una neteta d’ell explica que va pel cel en un avió que fa fum de color taronja. I jo estic segur que això és veritat. Si se’m permet un matís afegiré que eixe fum no és contaminant i que el seu viatge celestial respon a una gestió que està fent perquè vinga a este poble alguna persona sabuda i combativa a remoure les nostres consciències d’ésser humans.

Quan ahir dimarts a migdia, enmig del campus de la Universitat d’Alacant, a quaranta graus de temperatura, vaig llegir el seu WhatssApp  —“Vicent, van a sedar-me esta vesprada. Lamente que no puguem vore-mos. Salut i República”— vaig saber que, en realitat, estava fent activisme cultural, perquè a Antonio el Nano no existeix qui el puga “sedar”. Una consciència cívica, compromesa i treballadora com la d’ell sempre està alerta i atenta; en peu de pau contra les ignoràncies, les desigualtats i les injustícies.

I mentre que el Nano torna del seu fructuós viatge aeri, nosaltres estem obligat a seguir la seua noble tasca de remoure consciències ciutadanes, d’apel·lar a la raó, de lluita i solidaritat per a viure i sobreviure com hòmens i dones en este món, però, compte!, això ho hem de fer alegrement, com ell. Toca recordar, hui més que mai, allò d’«amb el somriure, la revolta».

El professor Acardi Oliveres, un senyor, que va estar per Petrer alguna vegada, gràcies a eixes incansables gestions del Nano, va dir abans d’agafar l”avió que fa fum de color taronja”:

«Per a mi són moments difícils, però també són moments de joia. No sé com és la mort, cap de nosaltres ho sap, però tal com m’arriba a mi, no podia ser d’una manera més feliç ni més agradable ni més ben acompanyat. Ja m’agradaria que en aquest planeta tan injust, tothom pogués tenir un final com el que tinc jo ara. No m’allargo més, em costa xerrar, però, en tot cas, tinguem sempre molta empenta, mirem sempre de ser coherents, mirem de no esgotar mai l’esperança.»

Antonio Bernabé, el Nano, ho diria, n’estic segur, exactament igual. Això sí, amb un botellí de cervesa 00 en la mà.

Salut, Vida i República

Vicent Brotons Rico

del republicans del Nano

otras noticias

siguenos en

6,384FansMe gusta
1,713SeguidoresSeguir
1,047SeguidoresSeguir
- Anuncio-spot_img
- Anuncio-spot_img

LO MÁS LEIDO