14.9 C
Petrel
miércoles, 17, abril, 2024
spot_img

Calfar-se o el braser eròtic

Por: VICENT BROTONS RICO

LA RELLA DAMUNT ELS RECORDS

Em pose a teclejar el record que ara llegiu a vint graus de temperatura en un dia solejat dels inicis de l’hivern. No és l’oratge que més i millor acompanya per a parlar de la necessitat que tenim els ésser vius quan sentim el fred als nostres cossos. No sé si és un altre símptoma del canvi climàtic, segurament sí, o simplement una casualitat climatològica conjuntural. Tan se val.

La cosa certa és que la gent d’esta terra càlida tenim necessitat de calfar-nos —o escalfar-nos— durant set mesos a l’any (d’octubre a abril) i en moltes nits de les primaveres i l’estiu. Pel que fa a la cosa corporal ho hem resolt amb roba: des de tirar-te per damunt una manta —pregunteu-li a la gent de Bocairent que ha fet d’això un art— fins a posar-nos sofisticades peces d’abric (camisetes tècniques, plumífers i roba específic com gorres de llana o guants). I ho hem fet tant per dormir al llit com per fer vida a casa, al carrer o al treball.

L’altra necessitat de calfament és la de l’espai que habitem. I aquí apareix una petita història personal. Active l’entrellat neuronal dels fets pretèrits: brasers i estufes de llenya són les meues dos primeres imatges. Els carrers, en els matins d’hivern, s’omplien de brasers encesos amb fustetes o carbó vegetal que, convertits en brases ardents i rogenques, durant les vesprades i nits cremaven lentament davall del tendur —“mesa camilla” o taula de faldes—, on la gent ficava les cames i se les tapava amb la falda per calfar-se.

M’explicaren els meus antecessors que jo hi vaig protagonitzar un afer terrible de ben menudet: gatejant em vaig clavar per davall la taula tocant panxells, genolls i cuixes de les senyores —ara que em diguen a mi que els petits no tenen sexualitat!— i entusiasmat pel “joc eròtic” vaig acabar ficant la mà i part de l’avantbraç dins del braser. La resta de la microhistòria vos la podeu imaginar: crits, plors, dolor, histèria, sàvies cures del metge pediatre don Luis Estany i mà esquerra —important per a mi— recuperada, au! Érem d’altra pasta, els nanos de llavors. Ah, ningú no va prohibir els brasers per eixe accident. I bé que feren. A mi, de tot això, només em queda una nafra redoneta en l’avantbraç. Per un bon rebentat de rom, ben “calentent”, vos la puc mostrar.

Artículo anterior
Artículo siguiente

otras noticias

siguenos en

6,382FansMe gusta
1,713SeguidoresSeguir
1,047SeguidoresSeguir
- Anuncio-spot_img
- Anuncio-spot_img

LO MÁS LEIDO